Ako obnoviť predvolené nastavenia zálohovania systému Windows v systéme Windows 10

Áno, môžete obnoviť predvolené nastavenia zálohovania systému Windows a tu sú kroky na dokončenie úlohy v systéme Windows 10.

->

V systéme Windows 10 je Windows Backup (Backup and Restore) starý nástroj, ktorý existuje už od Windowsu 7 a je navrhnutý na vytváranie a obnovu úplných a rozdielových záloh súborov alebo celý systém .





Hoci nástroj bol zastarané , je naďalej k dispozícii v systéme Windows 10 a mnohí používatelia ho stále používajú na zálohovanie súborov alebo vytváranie úplných záloh v prípade, že je potrebné vrátiť späť po inovácii alebo zlyhaní hardvéru.

Jedinou výhradou je, že ak máte problémy so zálohovaním systému Windows alebo ho už nechcete používať, nenájdete možnosť resetovania jeho nastavení. Ak však chcete začať odznova alebo túto funkciu zakázať, môžete túto úlohu dokončiť niekoľkými príkazmi.

V tejto príručke sa dozviete, ako obnoviť nastavenia staršej funkcie Zálohovanie systému Windows na predvolené hodnoty v systéme Windows 10.



Ako obnoviť nastavenia v programe Windows Backup

Ak chcete obnoviť predvolené nastavenia zálohovania systému Windows, postupujte takto:

  1. Otvorené Štart v systéme Windows 10.

  2. Hľadať Príkazový riadok , kliknite pravým tlačidlom myši na najvyšší výsledok a vyberte položku Spustiť ako správca možnosť.



  3. Zadajte nasledujúci príkaz na vymazanie položky databázy Registry systému Windows a stlačte tlačidlo Zadajte :

    reg delete HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionWindowsBackup /f

    Obnovenie nastavení zálohy Windows

    Obnovenie nastavení zálohy Windows

  4. Zadajte nasledujúci príkaz na vymazanie plánovanej úlohy automatického zálohovania a stlačte Zadajte :



    schtasks /delete /tn 'MicrosoftWindowsWindowsBackupAutomaticBackup' /f
  5. Zadajte nasledujúci príkaz na odstránenie naplánovanej úlohy monitorovania zálohovania a stlačte Zadajte :

    schtasks /delete /tn 'MicrosoftWindowsWindowsBackupWindows Backup Monitor' /f

Po dokončení krokov sa stránka Zálohovať alebo obnoviť súbory obnoví na predvolené nastavenia a odstráni všetky predtým nakonfigurované nastavenia zálohovania, čo umožní nastaviť úplne nový plán alebo ponechať funkciu vypnutú.



Tento proces iba resetuje nastavenia. Neodstráni predchádzajúce zálohy vytvorené pomocou nástroja. Po resetovaní nastavení zálohovania a obnovy (Windows 7) budete musieť podľa potreby manuálne odstrániť zálohy zo zdrojového disku.